Intalnire in scopul constituirii de forme asociative in comuna Calarasi 24.09.2017

In data de 24.09.2017 a avut loc o intalnire in scopul constituirii de forme asociative in agricultura la nivelul comunei Calarasi.

 

S-au dezbatut teme cum ar fi baza legala a constituirii formelor asociative, detalii privind desfacerea produselor prin intermediul formelor asociative, posibilitatea obtinerii de fonduri cu finantare europeana pentru functionarea acestor forme asociative, modele de buna practica, etc. La aceasta intalnire au participat, pe langa fermieri locali, factori de decizie la nivel local, reprezentanti ai AFIR si reprezentanti ai Directiei Agricole, reprezentanti ai unui lant de hypermarketuri din Romania, si o parte a echipei tehnice a GAL VDS.

S-a prezentat posibilitatea finantarii Grupurilor de Producatori din cadrul microregiunii Valea Dunarii Sudolt prin intermediul masurilor din Strategia de Dezvoltare a GAL.

La actiunea de animare au fost prezente si informate 29 persoane (conform listei de prezenta) si au fost distribuite un numar de 29 de seturi de materiale de informare(conform tabelului);